Vragen en Info

Vragen en Info

Wat kun je met PMU allemaal laten doen?

De behandelingen die gedaan worden met PMU hebben betrekking op:

Cosmetisch: Wenkbrauwen, Eyeliner, Liplijn, Full Lips of Schaduw, Beauty Spot

Medisch: Tepelhof, Tepel (na borstreconstructie), Littekencamouflage, Teennagel, Automutilatie, Brandwonden, Wijnvlekken, Vittiligo

Hoelang duurt een behandeling?

De eerste behandeling neemt de meeste tijd in beslag. U krijgt een intake gesprek, de vorm wordt bepaald en de kleur gekozen. Dan volgt de behandeling. De eerste behandeling duurt gemiddeld 1,5 a 2,5 uur. De tweede en derde behandeling ongeveer 1,5 a 1 uur.

Voor medische pigmentatie wordt een uur gepland en wordt met de intake een schatting gemaakt van het aantal behandelingen die nodig zijn.

Is de behandeling na een keer klaar?

Nee, u wordt gemiddeld 2 tot 3 keer behandeld voor een mooi resultaat. De kleur moet worden gestapeld. Na de behandeling is de kleur altijd te donker! De kleur zal na 3 tot 4 dagen vervagen.

De opperhuid vernieuwt zich, en schilfert na 3 a 4 dagen gedeeltelijk af. Hierbij verliest u het pigment dat in deze laag was opgenomen.

U kijkt nu als het ware door de opperhuid naar de kleur in de lederhuid.

De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die u wenst. Ook kan er eventueel nog een correctie,aanvulling op de vorm worden aangebracht.

De derde behandeling die eventueel volgt, is een controle op deze tweede behandeling. De puntjes worden op de ‘i’ gezet.

Waarmee moet ik rekening houden voordat ik naar de behandeling kom?

Het is raadzaam de dag van te voren geen alcohol te drinken of aspirine te slikken. Het bloed wordt hierdoor verdund. Bij het behandelen kan de huid daardoor eerder gaan bloeden. De opname van pigment wordt dan moeilijker.

Hoelang houdt PMU?

Indien u de PMU geheel laat vervagen, zal het effect na gemiddeld 2-6 jaar verdwenen zijn.

Blonde wenkbrauwen die mooi en luchtig ingebracht zijn, zullen na 2 jaar verdwenen zijn.

Een eyeliner daarentegen, die met bijvoorbeeld zwart is ingebracht, kan na een paar jaar of 6 pas verdwenen zijn. Als u veel in de zon komt of regelmatig intensive peelingen ondergaat kan het pigment ook eerder oplichten.

Wanneer moet ik komen voor een touch-up?

Er kan een touch-up gedaan worden zodar u ziet dat de PMU dusdanig vervaagt dat u weer elke dag gaat bijtekenen. Dit is meestal na 1 a 2 jaar.U betaald dan wel een stuk minder, omdat u nu maar 1 behandeling nodig heeft. Wacht u totdat alles is verdwenen dan moet de specialiste helemaal opnieuw beginnen. Meestal betaald u dan weer het bedrag als ware het de eerst keer.

Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?

Dit is absoluut niet nodig. Laat zoveel mogelijk haartjes staan. Hoe meer haartjes op de uiteindelijke vorm, hoe natuurlijker het resultaat wordt. Samen bespreken we welke vorm het mooiste bij u en uw gezicht past. Zitten er haartjes buiten de vorm dan zijn deze makkelijk te epileren. U ziet door de pmu namelijk precies welke haren u weg kan halen.

Ik wil een vollere bovenlip kan dat met pmu?

Meestal is de bovenlip wat dunner dan de onderlip. Dit is natuurlijk. We kunnen de bovenlip iets groter maken, maar er zijn grenzen. Als u een duidelijke whiteroll heeft (dit is het witte randje boven de lip waar het licht opvalt) kunnen wij niet buiten uw natuurlijke liplijn. Dit zal na genezen een onnatuurlijk effect geven, als een clownsmond of besjes hebt gegeten.

Kan ik lenzen dragen na een eyeliner behandeling?

U kunt uw lenzen na de behandeling in doen, maar als u ook nog een bril heeft is het prettiger om deze op te doen na een eyeliner behandeling i.v.m. De gevoeligheid van de ogen.

Hoef ik nooit meer lipstick op als ik de full-lips techniek laat doen?

Een lipstick ligt op uw huid. De kleur van een lipstick zal daardoor altijd voller zijn dan de pmu. De pigmenten die wij gebruiken liggen in de huid. Heeft u echter geen lipstick op dan zijn uw lippen wel mooi van vorm en kleur.

Kan ik met make-up op naar de afspraak komen?

Dit is in overleg. Vaak is het handig om te zien hoe u gewend bent zichzelf op te maken. Dan kan de specialist hier rekenening mee houden. Het is wel fijn als u niet te veel op doet en zeker geen waterproof mascara op heeft bij een eyeliner behandeling. Bij wimperextensions is het best om te wachten totdat ze er allemaal afzijn omdat ze anders in de weg zitten tijdens de behandeling bij een eyeliner.

Ik heb een schaduw techniek op mijn wenkbrauwen, kan ik hier hairstrokes overheen laten zetten?

Dit is mogelijk als de schaduw licht is van kleur en uw huidstructuur voor de hairstroke techniek geschikt is. Is de schaduw nog te donker dan heeft de hairstroke techniek weinig effect.

Kan ik de volgende dag weer gewoon werken?

Wenkbrauwen: De huid ziet er meestal gewoon uit de de behandeling, hooguit is de huid iets rood. De wenkbrauwen zijn wel donkerder dan u wenst. Dit wordt na een aantal dagen lichter, nader de kortjes eraf zijn gekomen.

Eyeliner: Het kan zijn dat de huid rond de ogen vocht vast houden en dik wordt. U kunt de huid nakoelen om te zwelling te laten slinken. Dit kan doormiddel van de koelpad in een washandje op de ogen te leggen. Als u dit ongeveer 20 min doet, zale zwelling afnemen. Meestal zijn de ogen iets rood na een behandeling en valt de zwelling mee.

Lippen:

Na een lipbehandeling kunnen de lippen iets gezwollen zijn. Na de behandeling wordt er vaseline aangebracht dit is als nazorg en geeft de lippen een glosseffect. Na 3 a 4 dagen begint de afstoot, de lippen zullen er dan wat rommelig uitzien.

Chemotherapie

Als u bang bent dat u door de chemotherapie haar gaat verliezen is pmu ook een mogelijk heid. U kunt uw bestaande wenkbrauwen met een body, schaduwtechniek ondersteunen. Dit doet u voordat u aan de tharapie begint. Als uw wenkbrauwen gaan uitvallen door de chemo, heeft u op de juiste plaats een tijdelijke wenkbrauwen zitten.

Allergieën

Voor bruin en zwart tinten hoeft u geen test te doen. Als u een felle lipkleur neemt kunt u het beste wel een test laten doen. Als u na 1 maand geen reactie hebt kunt u behandeld worden. Het kan echter zijn dat u pas na een paar maanden reageert. Allergieën komen gelukkig bijna niet voor. Als er een reactie ontstaat is het vaak door een rood pigment.

Als u last hebt van allergieën kan de huid worden behandeld als het niet actief is. Na een behandeling kan het zijn dat een allergie wordt aangewakkerd en komt opspelen.

Een gedeelte van de wenkbrauw.

Het is ook mogelijk om een gedeelte van de wenkbrauwen te pigmenteren. Bijvoorbeeld aan de aanzet of het staartje. Dit zal dan meer een geheel vormen.

Blonde haren

Zijn uw haren echt wit, dan zou u de behandeling kunnen doen, maar de kleur die ingebracht wordt, kan heel blond zijn. Maar zal altijd iets donkerder zijn dan uw eigen haartjes. De haartjes

Weerkaatsen licht en de pmu onder de haartjes valt daardoor minder op. Het advies is om dan de haartjes af en toe te verven.

 

Een correctie

Als u oude pmu heeft die is verkleurd kunnen wij in overleg met u een correctie met pigmenten uitvoeren om weer een mooie kleur te maken. Er zijn natuurlijk wel grenzen met hele heftige kleuren zoals zwart of grijs. Deze kleuren zijn moeilijk te corrigeren, omdat hier veel blauw pigment in zit. Met u wordt dan besproken wat de beste oplossing hiervoor zal zijn namelijk corrigeren of laten laseren.

 

Een ooglidcorrectie en pmu

Als u de ogen wil laten liften is het verstandig om dit eerst te laten doen. Als de huid geheeld is, kunt u de pmu laten aanbrengen. De eyeliner kan dan aan uw ogen worden aangepast. Anders hangt het ooglid ervoor en zult u niks van de eyeliner kunnen zien.

 

Koortslip

Het Herpes Simplex virus blijft altijd in het lichaam als u eenmaal geinfecteerd bent. Zodra uw weerstand verminderd, wordt het virus actief en zorgt voor een koorstlip.

Heeft u af en toe een koorstlip dan kunt u in overleg een lipbehandeling ondergaan met daaraan voorafgaand een voorbehandeling thuis met.

Een advies is om een week van te voren L-lysine in te nemen. L-lysine is een aminozuur dat de groei van Herpes Simplex remt.

U kunt capsules van 500 a 1000 mg. Neemt u per dag in voor uw maaltijd.

Heeft u grotere kans op een koortslip, kunt u tot 2000 mg per dag innemen.

Een verhoogde inname van vitamine C kan uw weerstand verhogen (1000mg-1500 mg per dag) een week voor de behandeling.

Heeft u heel vaak een koortslip dan is een lipbehandeling niet verstandig. Het virus is dan te actief. Hierdoor krijgt u elke keer flinke uitbarstingen en zal de lijn niet mooi worden.

Rimpeltjes op de bovenlip

Doordat de naald gaatjes prikt in de huid gaat deze zich herstellen en vernieuwen waardoor er nieuwe collagenevezels worden aangemaakt die ervoorzorgen dat de rimpeltjes minder worden.

Ook als de bloedlijn van de lip erg is terug getrokken door ouder worden, kan deze weer worden geplaatst waar deze voor heen heeft gezeten. Waardoor uw lippen voller lijken en meer kleur krijgen. Dit geeft een verjongend effect op uw uiterlijk.