Medische Pigmentatie/Dermatografie

Wat is Medische pigmentatie/Dermatografie?

Bij medische pigmentatie hebben de pigmenten een camouflerende werking en worden ze met een andere techniek ingezet. Anders dan bij permanente make-up woordt een make-up effect wordt verkregen. Ons doel bij medische pigmentatie is de natuurlijke stand en kleur van de huid zoveel mogelijk te verkrijgen en na te bootsen. Voor een natuurlijk effect.

De mogelijkheden en de te verwachten resultaten worden samen met u besproken. Hierna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Medische pigmentaties worden altijd in meerdere behandelingen gezet. Per keer wordt er een deel van de kleuren in de huid gebracht om zo langzaam tot een mooi, en zo natuurlijk mogelijk eind resultaat te komen.

Littekens door een ongeluk, operatie, automutilatie of aangeboren afwijking zoals een hazenlip kunnen gecamoufleerd worden door cosmetische camouflage producten (waterafstotende make-up).

Dit is echter maar een tijdelijke oplossing en kost veel tijd elke dag.

Medische pigmentatie geeft een oplossing voor een lange termijn en soms zelfs voor altijd.

Tepel en Tepelhofrecontructie

Het corrigeren/reconstrueren van een tepel of tepelhof kan na een borstverkleining. Rondom het tepelhof zit een wit litteken en een lijn aan de onderkant van de borst of een deel van de tepelhof is haar kleur verloren. Na een borstreconstructie na bijvoorbeeld kanker De tepel en tepelhof ontbreken. Doormiddel van een 3-D techniek wordt de tepel opnieuw gereeerd. Deze behandeling bestaat in totaal uit 3 behandelingen, met een tussenperiode van 6 tot 8 weken.

Schisis (Hazenlip)

Bij een hazenlip die is geopereerd blijft een litteken achter en er is een mogelijkheid dat de bovenlip niet mooi van vorm is, vooral bij de cupidoboog. Deze ontbreekt vaak waardoor de lip niet meer helemaal symetrisch is. Door nieuwe technieken en natuurlijke kleuren kunnen wij de bovenlip weer een mooie vorm geven en kleur. Bij de dames kan er ook gekozen worden voor een wat sprekendere kleur.

Litteken

Bij een gedepigmenteerd litteken is het pigment uit de huid verdwenen. Medische pigmentatie is hierbij een mooie uitkomst. Het orginele litteken blijft aanwezig, maar door de juiste pigmentatie met de pigmenten valt het litteken veel minder op. Denk aan littekens zoals:

na een val

acne littekens

na een face-lift (achter de oren)

na een borstverkleining(rondom de tepel)

na een hechting

Een diepere schaafwond

brandwonden. Hierbij kan een nieuwe lip worden worden gevormd, wenkbrauwen en wimperhaartjes kunnen worden gesuggereerd.

Vitiligo

De vittiligo moet al drie jaar stabiel zijn of er moet sprake zijn van segmentaire vittiligo (eenzijde van het lichaam). Voor de behandeling word er met u besproken wat de mogelijkheden zijn.

Vittiligo is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam anti-stoffen maakt tegen het eigen pigment.

Alopecia Areata. Hoe donkerder de huid des te mooier zijn de resultaten bij het camoufleren van de huid. Het pigmenteren van de lies en schaamstreek doen wij ook.

Hoofdhaar

Na bijv. een haartransplantatie blijft er een litteken achter op het hoofd, dit litteken kan behandeld worden. Men moet zich wel realiseren dat het helemaal kaalscheren dan niet meer mogelijk is.

Teennagel

Het is een mogelijkheid om een teennagelte pigmenteren. Hierbij wordt het nagelbed en een klein randje van de teenangel gepigmenteerd.

Alopecia Areata

Dit is ook een auto-immunziekte waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen de eigen haren, hierbij wordt men plaatselijk kaal.

Medische pigmentatie biedt hier een uitkomst voor. Er kunnen weer wenkbrauwen gemaakt worden. Door middel van hairstrokes geeft het de wenkbrauwen een 3D effect.

De wimperhaartjes kunnen worden gesuggereerd door een eyeliner of smudgy-eyeliner. Met een smudgy eyeliner is het minder duidelijk dat de wimper haren ontbreken, dan wanneer er alleen een eyeliner is gezet. Dit komt door de strakke lijn van de eyeliner.